• САЛАТИ/SALADS

  • ПИВТИЈА (ВО СЕЗОНА)/PIFTIJA

   250 гр/gr

  • ТОЛЧЕНИ ПИПЕРКИ/VILLAGE PEPPERS

   350 гр/gr

  • ТУРШИЈА ВО СЕЗОНА/PICKLED SALAD

   (ЗЕЛКА,КОРНИШОНИ,КАРФИОЛ,МОРКОВ, ПИПЕРКА,ПАТЛИЏАН)

   400 гр/gr

  • ТУНА САЛАТА/TUNA SALAD

   (ТУНА,ДОМАТ,МАСЛИНКИ,КРОМИД)/(TUNA,TOMATO,ONION,OLIVES)

   400 гр/gr

  • ГРЧКА/GREEK SALAD

   (ПАТЛИЏАН,КРАСТАВИЦА,СИРЕЊЕ,МАСЛИНКИ,КРОМИД,ОРИГАНО)/(TOMATO,CUCUMBER,FETA,ONION,OLIVES)

   400 гр/gr

  • МАКЕДОНСКА/MACEDONIAN MIXED SALAD

   (ПЕЧЕНИ ПИПЕРКИ,ПАТЛИЏАН,КРОМИД)/(TOMATO,PEPPERS,ONION)

   350 гр/gr

  • МЕШАНА ОД ЗЕЛЕНЧУК/MIXED SALAD

   (ЗЕЛКА,МОРКОВ,ЦВЕКЛО,КРАСТАВИЦА,ПАТЛИЏАН)/(MIXED--VEGETABLE)

   400 гр/gr

  • ТАРАТУР/TZATZIKI

   (ПАТЛИЏАН,КРАСТАВИЦА,КРОМИД,СИРЕЊЕ) /(GARLIC,SOUR CREAM,CUCUMBER)

   350 гр/gr

  • ШOПСКА/SHOP

   (ПАТЛИЏАН,КРАСТАВИЦА,КРОМИД,СИРЕЊЕ) /(TOMATO,CUCUMBER,ONION,FETА)

   350 гр/gr

  • ЛАДНИ ПРЕДЈАДАЊА/COLD PLATTERS

  • ОРДЕВЕР/CHEESE PLATTERS

   (КАШКАВАЛ,СИРЕЊЕ...)

   200 гр/gr

  • ОРДЕВЕР МЕШАН/COLD MEAT END CHEESE PLATTER

   (КАШКАВАЛ,ШУНКА,ВРАТ,ЧАЈНА,КУЛЕН)

   300 гр/gr

  • БИЕНО СИРЕЊЕ/YELLOW CHEESE

   100 гр/gr

  • СИРЕЊЕ ОВЧКО/SHEEP CHEESE

   100 гр/gr

  • СИРЕЊЕ КРАВЈО/COW CHEESE

   100 гр/gr